Εκδηλώσεις

Στέλνοντας ηχηρά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στον Μώλο Λεμεσού.


Το Φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς παρευρέθηκαν σε αυτό πλήθος κόσμου, αγκαλιάζοντας για ακόμα μία φορά την πρωτοβουλία του Οργανισμού Green Dot και των Δήμων της μείζονος Λεμεσού.

Το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού ήταν και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία Rethink.


Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα του Φεστιβάλ προσέλκυσε ντόπιους καθώς και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος αλλά και να διασκεδάσουν με εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες, να συμμετέχουν σε εργαστήρια για την ανακύκλωση και να απολαύσουν το ολοήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Μέσα από το μήνυμα «Κτίσε καλές συνήθειες», η Green Dot πρόβαλε την ανακύκλωση ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου Ευ Ζην, μαζί με την άθληση, τη μάθηση, τη σωστή διατροφή και την ψυχαγωγία.


Η Green Dot Cyprus ευχαριστεί ιδιαίτερα την εταιρεία Amdocs που για ακόμα μία χρονιά ήταν ο Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ. Παράλληλα ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του Φεστιβάλ, τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού που ήταν οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, τους Οργανισμούς και τις εταιρείες που συμμετείχαν καθώς και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Οργανισμού. Το ραντεβού μας ανανεώνεται για το 2020 με ένα ακόμα καλύτερο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης.

Ο Οργανισμός Green Dot Κύπρου συμμετείχε και φέτος στην παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο», που συνδιοργάνωσαν το Δίκτυο Εθελοντών TogetherCyprus και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Ως ενεργός υποστηρικτής της εκστρατείας, ο Οργανισμός έδωσε το «παρών» του, συμμετέχοντας με δική του ομάδα στον καθαρισμό του Πάρκου Αθαλάσσας την Κυριακή 7 Απριλίου. Παράλληλα, διαμοίρασε στους παρευρισκόμενους ειδικά σακούλια ανακύκλωσης PMD και χαρτιού, προκειμένου να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα.

Το «Let’s Do It! Cyprus», αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας «Let’s Do It! World», που αποσκοπεί στην μείωση των απορριμμάτων και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά ζητήματα. Στην Κύπρο η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε από τις 2 μέχρι τις 7 Απριλίου με τη συμμετοχή πέραν των 47.000 εθελοντών.

Το "παρών" τους έδωσαν και φέτος οι Οργανισμοί Green Dot Κύπρου και ΑΦΗΣ Κύπρου, συμμετέχοντας στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Στον πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου η Green Dot τοποθέτησε κάδους PMD σε πληθώρα επιλεγμένων σημείων της διαδρομής των αγώνων για τη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών νερού που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές.

Παράλληλα, σε περίπτερα της Green Dot Κύπρου και της ΑΦΗΣ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ η ομάδα της ΑΦΗΣ συμμετείχε και στα 5 χιλιόμετρα εταιρικού Μαραθωνίου.

 

 

 

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Μώλο της Λεμεσού, από την Green Dot Κύπρου σε συνεργασία με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού. 

Για ακόμα μία φορά το Φεστιβάλ αγκαλιάστηκε τόσο από τον κόσμο της Λεμεσού, όσο και από ξένους επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ανακύκλωση και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον. Στο Φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν πέραν των σαράντα ενημερωτικών και ψυχαγωγικών περιπτέρων, τα οποία περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά παιχνίδια για την ανακύκλωση, περίπτερα φαγητού, καθώς και περίπτερα όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να ετοιμάσουν και γευτούν κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα, στο πλαίσιο προώθησης του «ΕΥ ΖΗΝ». Στο Φεστιβάλ συμμετείχε και το πρόγραμμα Rethink με δικό του ενημερωτικό περίπτερο. 

Το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε και τρίωρο live link από το Ράδιο Πρώτο. Παράλληλα, έγινε και βράβευση των πρώτων εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Green Academy της Green Dot Κύπρου.

Στις εταιρείες απονεμήθηκε ο τίτλος “Green Company” από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου. Η Green Dot Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες, τους συνδιοργάνωτες καθώς και τους χορηγούς που συνέδραμαν στην επιτυχή διεξαγωγή του Φεστιβάλ, και ανανεώνει το ραντεβού της με τον κόσμο της Λεμεσού για την επόμενη χρονιά.

“Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού 2016”

 

Συμμετοχή στις Ημερίδες του Τμήματος Περιβάλλοντος

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας 2016

Παιδική Εκδήλωση για την ημέρα Περιβάλλοντος

Τα Νέα μας

  > Δελτία Τύπου
  > Εκδηλώσεις
  > Συσκέψεις
  > Νέα